Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Ziemeļu flotes flagmanis "Pjotr Veļikij" pēc divu gadu pauzes atgriezies jūrā, atsaucoties uz flotes pārstāvju paziņojumu, vēsta portāls "Defence Talk".

"Šīs ir pirmās ar atomenerģiju darbināmā raķešu kreisera jūras mācības pēc kuģa tehniskās gatavības atjaunošanas. Karakuģa "Pjotr Veļikij" apkalpe ir izgājusi pilna spektra pamatapmācību programmu, pārbaudījusi ieroču gatavību un kuģa tehniskās spējas operāciju veikšanai atklātā jūrā," atklāja flotes pārstāvji.

Kreisera "Pjotr Veļikij" kā arī tankera "Sergej Osipov" apkalpes jau piedalījušās mācībās noenkurojoties pie Severmorskas Krievijas ziemeļrietumos. Komandas apguvušas krājumu papildināšanu noenkurotos kuģos.

"Smagā raķešu kreisera apkalpe braucienā apgūs savus pienākumus (..). Mācības uz kuģa notiks, lai pārbaudītu kuģa izturību kustībā un noenkurotā pozīcijā, uzņemot helikopterus, kā arī veicot pretgaisa un pret zemūdeņu aizsardzību," norāda armijas pārstāvji.

Iepriekš kreiseris jūrā devās pirms diviem gadiem, kad no 2013. gada nogales līdz 2014. gada pavasarim septiņu mēnešu ilgā misijā apmeklēja Vidusjūru.

"Pjotr Veļikij" ir pasaulē lielākais ar atomenerģiju darbināmais karakuģis, kas nav aviācijas bāzeskuģis. Tā ieroču arsenāls ietver "Granit" pretkuģu raķetes un "Fort" raķešu pretgaisa aizsardzības sistēmu, kas ir "S-300" pretgaisa raķešsistēmas jūras spēku versija.

No 2019. līdz 2022. gadam kreiserim paredzēta plaša mēroga modernizācija, kas cita starpā iekļaus "Tsirkon" virskaņu raķešsistēmas uzstādīšanu.

Kuģa bāzes osta:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!