Krievijas Žurnālistu savienība un Starptautiskā žurnālistu savienību konfederācija (SŽSK) maija beigās Sanktpēterburgā organizēs forumu par Krievijas attiecībām ar Baltiju un Ziemeļeiropu.
Foruma "Baltijas dialogi" organizācijas komiteja informēja, ka Krievijas Žurnālistu savienība un SŽSK, kurā ietilpst NVS valstu žurnālistu organizācijas, uz 30.maijā paredzēto forumu gatavojas uzaicināt politiķus, diplomātus, uzņēmējus, politologus un žurnālistus no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas un visām Baltijas jūras reģiona valstīm, tai skaitā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Baltijas dialogu" laikā plānots apspriest Sanktpēterburgas kā "loga uz Eiropu" lomu, ekoloģisko stāvokli reģionā, kā arī ekonomisko, kultūras un informācijas sakaru attīstības veidus.

Pēc foruma organizatoru domām, sadarbības samazināšanās pēc Krievijas 1998.gada ekonomikas krīzes, bet pēc tam - pēc saspīlējuma palielināšanās Dienvidslāvijas un Čečenijas dēļ radījušas situāciju, kad Krievijas attiecībās ar rietumu kaimiņiem, tai skaitā ar Ziemeļeiropas valstīm, "atkal parādījies aukstā kara rēgs".

"Esam pārliecināti, ka žurnālistu, politiķu, uzņēmēju piedalīšanās "Baltijas dialogos" stimulēs darījuma kontaktus, radīs konkrētus projektus, veicinās politiskā klimata uzlabošanos Krievijas attiecībās ar Baltijas un Ziemeļeiropas valstīm," teikts SŽSK paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!