Krievijas tiesībsargākošās institūcijas piektdien netālu no Kurliļu salām organizējušas pakaļdzīšanos Krievijas zvejas kuģim "Rekin", kura apkalpe sagūstījusi robežsargu un vides aizsardzības inspektoru grupu.
Vladivostokas tiesībsargājošo institūciju pārstāvis Pāvels Tarasenko sacīja, ka robežsardzes kuģis "Vorovskij", kas sargā Krievijas jūras robežu Dienvidkuriļu salas tuvumā, bija apturējis pārbaudes veikšanai zvejas kuģi "Rekin".

Uz "Rekin" klāja uzkāpa pieci cilvēki - trīs bruņoti robežsargi un divi vides aizsardzības inspektori. Nav zināms, kas īsti noticis uz kuģa, taču zvejas kuģa apkalpei izdevās pieveikt robežsargus un inspektorus, pacelt enkuru un aizbēgt Japānas virzienā.

Zvejas kuģi šobrīd mēģina panākt robežsardzes kuģis "Vorovskij", kam palīgā nosūtīts vēl viens robežsardzes kuģis, bet no gaisa "Rekin" kursam seko robežsardzes lidmašīna "An-72", kas uz notikuma vietu devusies no Sahalīnas.

Uz brīdinājuma šāvieniem "Rekin" apkalpe nereaģē, bet sūta ēterā SOS signālus un paziņojumus, ka viņus vajā nezināms kara kuģis.

Šobrīd zvejas kuģis ar nolaupītajiem robežsargiem un inspektoriem atrodas Šantaru salu tuvumā.

Par šo incidentu brīdināta Japānas jūras drošības pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!