Cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Human Rights Watch" pirmdien apsūdzēja Krievijas karavīrus vismaz 22 čečenu civiliedzīvotāju nogalināšanā Groznijā (Džohargalā).
"Krievijas karaspēks ir sodījis ar nāvi vismaz 22 civiliedzīvotājus, galvenokārt sievietes un gados vecus vīriešus, Groznijas Staropromislovskas rajonā," paziņoja organizācija, kuras mītne ir Ņujorkā.

"Krievijas karavīri, kas to izdarīja, ir pārkāpuši šausmīgu [robež]līniju," atzina organizācijas direktors Eiropā un Vidusāzijā. "Tā nav karadarbība, tās ir slepkavības."

"Human Rights Watch" aicināja saukt pie atbildības par zvērībām atbildīgos Krievijas karavīrus un mudināja Krievijas iestādes veikt tūlītējus pasākumus šādu cilvēktiesību pārkāpumu novēršanai.

Paziņojumā teikts, ka organizācijas izmeklētāji ir iztaujājuši vairāk nekā 10 dzīvi palikušos aculieciniekus un upuru radiniekus, kuri sīki aprakstīja šīs slepkavības, kas notikušas astoņos atsevišķos incidentos.

"Human Rights Watch" paziņojumā uzskaitīti 22 upuri, no kuriem 21 nosaukts vārdā un vēl viens minēts kā kaimiņš no Šatojas ciema. Organizācija plāno sniegt detalizētu ziņojumu nākamo dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!