Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas valdība ir apstiprinājusi ātrāku Krievijas pilsonības iegūšanas procedūru tiem cilvēkiem, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, atsaucoties uz piektdien izsludināto valdības paziņojumu, ziņo "Itar-tass".

Pilsonību daudzkārt vienkāršāk turpmāk būs saņemt tiem, kuri vēlas mainīt savu esošo pilsonību vai kuri nav nevienas valsts pilsoņi, kuri labi pārvalda krievu valodu un kuru radinieki dzīvo Krievijā, vai kuri paši reiz dzīvojuši Krievijā, tostarp Krievijas impērijā vai Padomju Savienībā. Laba valodas pārvaldīšana nozīmējot to ikdienā lietot ģimenē, sabiedrībā, kultūrā un citur.

To, vai cilvēki gana labi runā krieviski, pārbaudīs speciāla komisija. Tie, kuri izturēs interviju, iegūs speciālu Krievijas vīzu un varēs iegūt arī dzīvošanas atļauju Krievijā pēc tam, kad būs beigusies īslaicīgā dzīvošanas atļauja.

Šis likumprojekts drīzumā nonāks parlamentā un pēc pieņemšanas varētu no sešiem uz trim mēnešiem samazināt laiku, kurā tiek izskatīti naturalizācijas pieteikumi.

Jau ziņots, ka par iespēju atvieglot pilsonības piešķiršanu ārvalstu iedzīvotājiem Krievijā aktīvi spriež kopš Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas. Maskava jau piedāvāja pavalstniecību un darbu Ukrainā izformētās milicijas specvienības "Berkut", kuru vaino vardarbībā pret demonstrantiem, darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!