Vismaz trīssimt cilvēku sarīkojuši protesta akciju kādā no "Sea Breeze-2008" mācību etapiem Krimā, ziņo Krimas Iekšlietu ministrijas preses centrs.

Šo mācību, kurās piedalās NATO valstu un Ukrainas militāristi, pretinieki Donuzlavas ezera rajonā Krimas rietumos centušies iztraucēt desanta nosēšanos. Pa ūdeni viņi nokļuvuši vietā, kur notiek mācības, un NATO karavīrus apmētājuši ar akmeņiem. Atbildot uz provokācijām, militāristi protestētājus centās aizbiedēt, šaujot gaisā.

Iekšlietu ministrijas preses dienesta vadītājs Aleksandrs Dombrovskis vietējiem žurnālistiem pastāstījis, ka incidentā nav ne cietušo, ne aizturēto. Tiesa, kāds no protestētājiem ziņo, ka pret demonstrantiem NATO karavīri pielietojuši trokšņa granātas, bet miliči piekāvuši vairākas sievietes, kas piedalījās akcijā.

Zināms, ka mācību dalībnieki ezera rajonā paliks līdz 28. jūlijam.

Jau ziņots, ka pirms dažām dienām desmit laivas ar kustības "Brālība" aktīvistiem bloķēja izeju no Odesas ostas, lai mācībās traucētu piedalīties NATO kuģiem, bet 2006. gadā NATO pretiniekiem izdevās pilnībā aizliegt Ukrainā "Sea Breeze" norisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!