Foto: AFP/Scanpix
Vācijas kancleres vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - piektdien apstiprinājusi izmaiņu sarakstu, ko tā vēlas panākt līdzšinējā imigrācijas politikā.

Aiz slēgtām durvīm notiekošajā partijas valdes sēdē panākta vienošanās par virkni pasākumu imigrācijas jomā, tostarp par gadā uzņemamo patvēruma meklētāju griestu noteikšanu.

Bavārijas zemes premjerministrs un CSU vadītājs Horsts Zēhofers norādīja, ka partija vēlas atrisināt domstarpības ar CDU, uzsverot abu konservatīvo partiju savienības lielo nozīmi. "Vēlos, lai šī savienība būtu veiksmīga," atzina Zēhofers, gan piebilstot, ka nedrīkst noklusēt domstarpības imigrācijas jautājumā.

CSU valde vienojās, ka maksimālais patvēruma meklētāju skaits, ko Vācija gadā var uzņemt, ir 200 000.

Tomēr pēc CDU izteiktajiem iebildumiem CSU valde atmeta ieteikumu priekšroku dot patvēruma meklētājiem kristiešiem, kas bija iekļauts sākotnējā dokumenta projektā. Partijas līderi vienojās, ka šī prasība piemērojama vienīgi vispārējai imigrācijai, nevis patvēruma meklētāju uzņemšanai.

CSU valde sanāks arī sestdien, lai turpinātu precizēt savas prasības pirms svētdien paredzētās Zēhofera tikšanās ar Merkeli, kam sekos abu sarunas ar konservatīvo koalīcijas partneru - sociāldemokrātu - (SPD) līderi Zigmāru Gabriēlu.

Tikmēr SPD ģenerālsekretāre Katarīna Bālija jau paziņojusi, ka CSU prasības esot valdības darba "sabotāža" un "atklāts uzbrukums" Merkelei.

Cita starpā CSU ierosina arī pieņemt "imigrācijas ierobežošanas likumu", aizliegt parandžas un dubulto pilsonību, kā arī nekavējoties deportēt atraidītos patvēruma meklētājus. Dokumenta projektā iekļauts arī aicinājums atteikties no ieceres noteikt Turcijas pilsoņiem bezvīzu režīmu ieceļošanai Eiropas Savienībā (ES).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!