Dienvidkorejas Veselības ministrija otrdien kritizēja valsts tabakas monopoluzņēmuma izlaistās cigaretes, kuru noformējums ir veltīts maijā un jūnijā paredzētajam pasaules futbola čempionāta finālturnīram.
Korejas tabakas firma "Korea Tobacco" pirmdien prezentēja 10 miljonus paciņu tā dēvēto pasaules čempionāta cigarešu, uz kuru paciņām ir 10 dažādi futbola spēles attēli un 10 korejiešu tautas deju ainas.

Cigaretes plānots pārdot tikai futbola čempionāta norises laikā beznodokļu veikalos, viesnīcās, lidostās un pasaules čempionāta viesu apmeklētās vietās. "Korea Tobacco" nav pārkāpusi nekādus likumus, jo kompānija neizmanto nekādu simboliku, kas ir rezervēta turnīra sponsoriem.

Pasaules čempionāta finālturnīrā spēles sāksies 31.maijā, kas ir arī starptautiskā pretsmēķēšanas diena, tādēļ Dienvidkorejas valdības amatpersonas aicina pievērst uzmanību cigarešu popularizēšanas ētiskajiem aspektiem.

Dienvidkorejā ir astotais lielākais tabakas izstrādājumu tirgus pasaulē, un šajā valstī smēķē 13 miljoni no 47 miljoniem iedzīvotāju. Pasaules čempionāta finālturnīrā stadionos būs aizliegts smēķēt, bet katrs līdzjutējs arēnā drīkstēs iegādāties vienu kausu turnīra oficiālā sponsora "Budweiser" alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!