Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc vairākiem mēnešiem ar stabili augstu iedzīvotāju atbalstu oktobra vidū nokritusies Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska popularitāte, vēsta "Ukrainas krīzes mediju centrs".

Saskaņā ar aptauju, kas veikta no 9. līdz 11. oktobrim, atbalsts Zelenskim krities par septiņiem procentpunktiem. Kritumu piedzīvojuši arī premjerministra Oleksija Gončarenko un parlamenta spīkera Dmitro Razumkova reitingi.

Zelenska popularitātes reitings saskaņā ar jaunākās aptaujas datiem ir 66%. Aprīlī notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā viņš uzvarēja ar 73,22% balsu, un augsts atbalsta līmenis viņam saglabājies nemainīgs līdz oktobrim.

Eksperti prezidenta popularitātes kritumu skaidro ar protestiem, ko izraisīja Zelenska lēmums pieņemt tā saukto "Šteinmeiera formulu" kara atrisināšanai Donbasā. Ukrainā daudzi to uzskata par piekāpšanos Maskavai un kapitulāciju.

Tāpat sociologi norāda, ka reitingi nevar bezgalīgi palikt nemainīgi un kritums politiķiem ir prognozējams, kad ir jāsāk strādāt un pildīt dotie solījumi.

Turklāt Zelenska gadījumā lielais vēlētāju atbalsts liecina, ka par viņu balsojuši cilvēki ar dažādiem politiskiem uzskatiem, un tas nozīmē, ka visi nekad nebūs apmierināti. Tāpēc sociologi neizslēdz arī turpmāku Zelenska popularitātes kritumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!