Foto: AFP/Scanpix
Kruīzu kuģa "Costa Concordia" avārijā pie Itālijas krastiem bez vēsts pazudušo skaits pieaudzis līdz 29 cilvēkiem, - to pirmdienas vakarā vēstīja telekanāls "Tgcom24", atsaucoties uz ostas pārstāvja Marko Brusko sniegto informāciju.

No 29 cilvēkiem, kuru liktenis šobrīd nav zināms, 25 ir kuģa pasažieri, bet pārējie četri - kuģa apkalpes locekļi. Iepriekš tika ziņots, ka pēc kuģa avarēšanas nav zināms 14-16 cilvēku liktenis.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" piektdienas vakarā uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās ap 4200 cilvēku.

290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens, un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gāja bojā. Tie bija divi tūristi no Francijas un apkalpes loceklis no Peru. Ūdenslīdēji svētdien no kuģa vraka izglāba jaunlaulāto pāri no Dienvidkorejas, kā arī kuģa apkalpes locekli no Itālijas.

Svētdien glābēji kuģa vrakā atrada arī divus bojāgājušos. Pirmdien atrasts vēl viens bojāgājis vīrietis, un līdz ar to katastrofā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz sešiem cilvēkiem.

Kuģa kapteinis Frančesko Sketino, kurš ir Itālijas pilsonis, sestdienas vakarā tika aizturēts. Viņš bija pametis kuģi, kad uz tā vēl atradās cilvēki. Viņam izvirzītas apsūdzības par cilvēku nogalināšanu, kuģa avārijas izraisīšanu un kuģa pamešanu pirms evakuācijas pabeigšanas. Krasta apsardzes darbinieki pastāstīja, ka lūguši kapteini atgriezties uz kuģa, bet viņš atteicies to darīt.

Kapteinis apgalvo, ka klints, uz kā uzskrējis kuģis, neesot iezīmēta kartē. Savukārt laikraksts "Corriere della Sera" vēstīja, ka kruīzu kuģis pie Džiljo salas piebraucis bīstami tuvu, jo tā kapteinis vēlējies iepriecināt galveno oficiantu, kuram tā ir dzimtā vieta.

Itālija pirmdien brīdināja, ka Itālijas piekrastē avarējušais kruīzu kuģis "Costa Concordia" var radīt ekoloģisku postu Toskānas piekrastes dabiskajam skaistumam. Itālijā valsts iestādes grasās izsludināt ārkārtas situāciju un nodrošināt finansējumu, lai palīdzētu novērst ekoloģisko katastrofu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!