Foto: AP/Scanpix

Krūmāju ugunsgrēkos Austrālijas salā Tasmānijā ir nodegušas vismaz 100 mājas, bet tūkstošiem iedzīvotāju glābjas no liesmām. Glābēju komandas meklē nelaimes laikā pazudušos cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ugunsdzēsēji cīnās ar vairākiem lieliem ugunsgrēkiem, bet  Danalijas pilsētiņā, kas atrodas uz austrumiem no Tasmānijas galvaspilsētas Hobartas, ir nodeguši vismaz 100 īpašumi, policijas iecirknis un skola.


"Viss, ko es varēju darīt, bija izbraukt automašīnu no šķūņa, pārbraukt pāri ceļa otrā pusē, apstāties un skatīties kā visu aprij liesmas, gluži kā filmās," radio ABC citē kādu vietējo iedzīvotāju.

Lielā daļā Austrālijas dienvidaustrumu ir izveidojušies labvēlīgi apstākļi krūmāju ugunsgrēkiem. Sausumu un rekordlielā karstuma vilni pavada spēcīgi vēji. Tasmānijā gaisa temperatūra sasniedza pat 41 °C, skaidro BBC.

Daži Danalijas iedzīvotāji stāsta, ka bijuši spiesti lēkt kanālā pilsētiņas centrā, lai aizsargātos no "uguns sienas". Citi stāsta, ka liesmas bijušas deviņus metrus augstas, bet koki izskatījušies pēc degošām petardēm.

Ugunsgrēka dēļ ir nosprostots galvenais ceļš no Hobartas uz Tasmānijas pussalu, kurā palikuši tūkstošiem cilvēku. Visvairāk apdraudētos iedzīvotājus pa ūdeni evakuē un apgādā ar nepieciešamajām precēm, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!