Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas prezidenta amata kandidātei Ksenijai Sobčakai svētdien, 4. martā, uzbrucis vīrietis, kliedzot "tas par Žirinovski!", informē pati Sobčaka savā "Twitter" profilā.

"Tikko man uzbruka cilvēks. Pagrūda – es nokritu, aplēja ar kaut ko, kliedzot "tas par Žirinovski!". Izsaucu policiju," rakstīts paziņojumā.

Sobčakas priekšvēlēšanu mājaslapā esošā informācija liecina, ka incidents noticis Mihaila Gorbačova dzimšanas dienas svinību laikā. Uzbrucēju aizturēt palīdzējusi Gorbačova privātā apsardze.

Saskaņā ar Sobčakas vārdiem, uzbrucēju sauc Alans Dzucevs. Viņš esot Maskavas pilsētas domes priekšsēdētāja Alekseja Šapošņikova personīgais asistents.

"Lūk, kāpēc cilvēki nevēlas nodarboties ar politiku. Būt pret varu ir bīstami, bet būt ar varu – kauns. Taču mēs nebaidāmies. Mēs noteikti to mainīsim. Galvenais un vienīgais uzdevums – panākt no viņiem pienākumu izpildi, pieklājības ievērošanu un atbildēšanu par savu rīcību. Policijai jāierosina lieta, Šapošņikovam – jāatvainojas un jāatlaiž tāds asistents," raksta Sobčaka savā mājaslapā.

Jau ziņojām, ka trešdien, 28. februārī, Krievijas valsts TV kanālā "Rossija 1" pie pazīstamā Kremļa propagandista Vladimira Solovjova notika prezidenta amata kandidātu diskusija, kurā piedalījās Sergejs Baburins, Pāvels Grudiņins, Vladimirs Žirinovskis, Ksenija Sobčaka, Maksims Suraikins, Boriss Titovs un Grigorijs Javlinskis.

Diskusijas karstumā ar savu straujo uzvedību pazīstamais ultranacionālists Žirinovskis Sobčaku nodēvēja par "muļķi" un aicināja "aizvākties". Vārdu apmaiņai starp kandidātiem turpinoties, Sobčaka Žirinovski aplēja ar ūdeni no glāzes, pēc kā Žirinovskis viņu nosauca par "idioti" un aicināja izvest no studijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!