Jaunais Kubas līderis Rauls Kastro sācis aktīvi iesaistīties vēstures veidošanā. Pirmais solis tiks sperts ekonomikas virzienā, kur jau sen samilzusi nepieciešamība pēc nopietnām pārmaiņām. Kā vienu no vissvarīgākajiem uzdevumiem jaunais līderis nosaucis nepieciešamību reformēt naudas sistēmu, jo šobrīd Kubā eksistē divas dažādas valūtas, raksta "Travelnews".
Līdzās parastajam peso eksistē arī konvertējamais peso, ko lieto tūristi, lai norēķinātos dažādās tirdzniecības vietās. Turpretī parasto peso izmanto vietējie iedzīvotāji. Arī šo atšķirīgo peso tirgus vērtība ir krietni atšķirīga – 24 parastie peso ir līdzvērtīgi vienam konvertējamajam peso. Tādējādi, lai stabilizētu un vienkāršotu šo situāciju, nepieciešams daudz pūļu, gribas un starptautiskas pieredzes.

Raula Kastro paziņojums jau izsaucis nopietnu iedzīvotāju reakciju, kas drūzmējas valūtas maiņas punktos un apjukuši maina vienus peso pret otriem, tad atkal atpakaļ, jo valstī valda samulsums un neziņa par to, kas viņus sagaida turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!