Foto: AP/Scanpix

Kubas līderis Rauls Kastro no Komunistiskās partijas Centrālkomitejas atbrīvojis vairākus augta ranga politiķus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp atbrīvotajiem komunistiem ir arī tuvs Kubas ilggadējā līdera Fidela Kastro sabiedrotais – bijušais parlamenta spīkers un ārlietu ministrs Rikardo Alarkons.

76 gadus vecais Alarkons ir viens no redzamākajiem Kubas politiķiem. Partijas varas orgānā Centrālkomitejā viņš darbojās kopš 1992. gada, skaidro BBC.

Starp četriem pārējiem atbrīvotajiem ir arī 81 gadu vecais Hose Migels Baruekoss, kurš 30 gadus bija Valsts padomes sekretārs.

Valsts līderis Rauls Kastro televīzijā kliedēja bažas par šo pārmaiņu nozīmīgumu, norādot, ka pieredzējušie komunisti nav pastrādājuši nekādus noziegumus un ka pārmaiņas ir normāla attīstības procesa daļa.

"Ir durvis, pa kurām ienākam, un ir durvis, pa kurām izejam, bez jebkādas negatīvas nozīmes," paziņoja Kastro.

Rauls Kastro par Kubas līderi kļuva 2008. gadā, kad no amata atkāpās viņa brālis un Kubas revolūcijas vadītājs Fidels Kastro. Februārī Raulu formāli ievēlēja uz vēl vienu piecu gadu prezidentūras termiņu. Kastro norādīja, ka pēc tam uz valsts līdera amatu vairs nepretendēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!