Apvienoto Nāciju Organizācijā Kuba ir parakstījusi divus galvenos cilvēku fundamentālo tiesību un brīvības ievērošanas dokumentus: Starptautisko vienošanos par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām un Starptautisko vienošanos par politiskajām un pilsoniskajām tiesībām, ziņo AFP.
Ar parakstītajiem dokumentiem Kuba ir apņēmusies ievērot tādas cilvēktiesības kā vārda brīvība, pulcēšanās brīvība un pārvietošanās brīvība. Šo vienošanos parakstīšana kļuvusi par pirmo nopietno jaunā Kubas līdera Raula Kasto soli starptautiskās politikas jomā.

Eksperti šajā akcijā saskata tuvojošās izmaiņas Kubas iekšpolitikā, kādas nav notikušas gandrīz 50 gadus ilgajā Fidela Kastro valdīšanas laikā.

Turpretī Kubas ārlietu ministrs Felipe Peress Roke abu vienošanos parakstīšanu nosaucis tikai par "formālu kubiešu cilvēktiesību maiņu, kas tiek ievērotas jau kopš 1959. gada revolūcijas, (…) jo, kas attiecas uz abu dokumentu parakstīšanu, Kubai ir pilnīgas tiesības interpretēt tos pēc saviem ieskatiem".

Kā jau ziņots, 18. februārī Kubas līderis Fidels Kastro paziņoja par savu aiziešanu no prezidenta un armijas visrspavēlnieka amata, un viņa vietā ofiāli valstī varu pārņēma Fidela brālis Rauls Kastro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!