Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kubas varasiestādes pirmdien izjauca plānus rīkot demonstrācijas, kuru ietvaros to organizatori plānoja pieprasīt lielāku demokrātiju un vārda brīvību, raksta "The Guardian".

Visai plaši protesti Kubā izcēlās vasarā. Varasiestādes šoreiz nevēlējās piedzīvot ko līdzību, un valdība jau laikus rīkojās, lai izjauktu demonstrācijas, atzīmē medijs. Valdība izvērsa kampaņu plašsaziņas līdzekļos, sakot, ka protesti ir ASV mēģinājums panākt režīma maiņu valstī, kā arī nosakot mājas arestus demonstrāciju līderiem.

Kubieši sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja video, kuros redzami aresti, savukārt aktīvistus, kuri uzdrošinājās iziet ielās, aizveda policijas automašīnās.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija līdz šim atstājusi spēkā visas sankcijas pret Havanu, kuras noteica iepriekšējais Baltā nama saimnieks Donalds Tramps. Šīs sankcijas kombinācijā ar Covid-19 pandēmiju pēdējo divu gadu laikā ir uz pusi samazinājušas ārvalstu valūtas pieplūdumu, izraisot pamata preču deficītu un vairojot neapmierinātību valsts iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!