Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kubas prezidents Migels Diass-Kanels brīdinājis iedzīvotājus, ka valstī nākamajās nedēļās sagaidāmas lielas problēmas ar degvielas piegādēm ASV sankciju pret Venecuēlu dēļ, ziņo raidsabiedrība BBC.

Sagaidāms, ka jau nākamajā nedēļā degviela var kļūt nepieejama, TV uzrunā trešdien brīdināja prezidents. It īpaši tas attiecas uz dīzeļdegvielu. Daudziem cilvēkiem nāksies strādāt no mājām, viņš paredz.

Degvielas nepietiekamības dēļ varētu tikt ietekmētas preču piegādes un pakalpojumi, un ieviesti ierobežojumi, cik kādus produktus drīkst iegādāties viena persona.

Diass-Kanels gan uzsvēra, ka situācija nav tik kritiska kā deviņdesmitajos gados, kad pēc PSRS sabrukuma Kuba zaudēja savu galveno sponsoru un radās dažādu preču trūkums.

Ekonomiskās krīzes skartā Venecuēla ir Kubas galvenais degvielas piegādātājs. ASV pret Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro režīmu ir ieviesusi ekonomiskās sankcijas, kas skar arī naftas eksportu.

2017. gadā ASV prezidents Donalds Tramps atjaunoja daļu tirdzniecības un ceļošanas ierobežojumus, kurus pēc desmitgadēm ilgās sankciju politkas pret Kubu atviegloja iepriekšējais prezidents Baraks Obama.

Kubā virmo cerība, ka attiecības ar ASV varētu uzlaboties pēc Trampa nacionālās drošības padomnieks Džona Boltona aiziešanas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!