Foto: Itar-Tass/Scanpix
Bijušais Krievijas vicepremjers un finanšu ministrs Aleksejs Kudrins otrdien paziņoja, ka viņa izteikumi par to, ka nepaliks valdībā, ja par premjerministru kļūs tagadējais prezidents Dmitrijs Medvedevs, ar kuru viņam ir domstarpības budžeta jautājumos, bijuši pārdomāti.

"Mans paziņojums pat to, ka neredzu sevi 2012.gada parauga valdības sastāvā, bija pārdomāts un izsvērts," teikts Kudrina otrdien izplatītajā paziņojumā.

"Pēdējo mēnešu laikā, neskatoties uz maniem daudzskaitlīgajiem iebildumiem, tostarp publiskiem, par budžeta politiku, lēmumi tomēr tika pieņemti, bez šaubām palielinot budžeta izpildes riskus. Bet budžeta riski, kas saistīti pirmkārt jau ar pieaugošajām saistībām militārajā jomā un sociālajā sfērā, nenovēršami izplatītos visā valsts ekonomikā," paziņojumā otrdien skaidroja Kudrins.

"Šā gada februārī vēlmi atkāpties apspriedu ar valdības vadītāju. Tad demisija tika atzīta par nevēlamu, daļēji arī tādēļ, ka situācija saasinājās, jo budžeta veidošanas process pārklājas ar vēlēšanu procesu. Turklāt mana dalība Krievijas izpildvaras nākotnes konfigurācijā netika apspriesta," uzsvēra Kudrins.

Viņš norādīja, ka sestdien notikušajā Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" kongresā "noskaidrojās ilgtermiņa varas struktūra mūsu valstī". "Pie secinājumiem nonācu arī es, paskaidrojot savu pozīciju. Ar emocijām tam nav nekāda sakara," uzsvēra bijušais Krievijas finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka Medvedevs pirmdien parakstīja dekrētu par vicepremjera un finanšu ministra Alekseja Kudrina atbrīvošanu no amata.

Pirms tam Medvedevs pirmdien paziņoja, ka vicepremjeram un finanšu ministram Kudrinam jādemisionē, jo Kudrins nedēļas nogalē žurnālistiem Vašingtonā teica, ka nepaliks valdībā, ja par premjerministru kļūs pašreizējais prezidents Medvedevs, ar kuru viņam ir domstarpības budžeta jautājumos.

Sestdien Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" kongresā kļuva zināms, ka Putins kandidēs martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, savukārt tagadējais prezidents Medvedevs pēc prezidenta vēlēšanām būs premjerministrs.

Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanas notiks 4.decembrī, bet Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 4.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!