Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukraina analizē rezultātus pirmdien, 28. februārī, notikušajām sarunām ar Krieviju un veidos pozīciju nākamajam raundam, tomēr negrasās izpildīt nekādus Kremļa ultimātus, otrdien apliecināja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Mēs tagad analizējam vakar notikušo, pieteiktās pozīcijas. Prezidents pilnībā līdz vismazākajām detaļām ir informēts par sarunu, kas notika vakar. Mēs noteiksim savu pozīciju un tad jau nepieciešamības gadījumā gatavosimies jaunai sanāksmei," sacīja ministrs.

Ukrainas puse uzskata, ka šādai sanāksmei ir jābūt, jo Ukraina tic diplomātijai un ir gatava militārā konflikta diplomātiskam risinājumam, viņš piebilda.

"Bet nekādos apstākļos mēs nebrauksim uz sarunām, ja Krievija tajās plāno tikai pieteikt savus ultimātus. Sarunas ir sarunas, un mēs runāsim un meklēsim risinājumus. Bet mēs nepildīsim Krievijas ultimātus un iegribas," uzsvēra Kuleba.

Pirmdien, 28. februārī, Ukrainas un Krievijas delegācijas tikās uz Ukrainas-Baltkrievijas robežas Pripetes upes rajonā. Sarunu galvenais temats bija tūlītēja uguns pārtraukšana un karaspēka izvešana no Ukrainas teritorijas.

Zelenskis, komentējot šīs sarunas, atzina, ka šobrīd nav tāda rezultāta, kādu gribētos sasniegt.

Avoti Ukrainas diplomātu aprindās informē, ka Krievija sarunās pieprasa Ukrainas neitralitāti, Donbasa "republiku" atzīšanu, denacifikāciju un atteikšanos no Krimas.

Kā pavēstījuši avoti, otrā sarunu kārta notiks trešdien, 2. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!