Foto: AFP/Scanpix
Kurdu separātistu grupējums "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) 8.maijā sāks savu kaujinieku izvešanu no Turcijas, ceturtdien paziņojis PKK otrs augstākais līderis Murats Karajilans.

Kaujinieki pārvietosies uz Irākas ziemeļiem. Izvešana no Turcijas notiks posmos un, cerams, tiks pabeigta, cik ātri vien iespējams, Karajilana teikto citēja ziņu aģentūra "Firat".

Jau ziņots, ka Ankara nesen uzsākusi miera procesu ar kurdu nemierniekiem un PKK līderis Abdulla Edžalans, kurš Turcijas cietumā izcieš mūža ieslodzījumu par valsts nodevību, šā gada 21.martā izsludināja pamieru un aicināja nemiernieku kaujiniekus atkāpties.

Tiesa, tā bija jau piektā reize, kad Edžalans devis rīkojumu uguns pārtraukšanai. Taču iepriekš pamiers vienmēr izplēnējis abu vai vienas puses sabotāžas dēļ, vai arī PKK un Ankaras savstarpējās uzticības trūkuma dēļ.

Jaunākajā paziņojumā Edžalans aicināja savus atbalstītājus iesaistīties miera procesā.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Šajā konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 45 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!