Foto: AP/Scanpix

ASV atbalstītie arābu un kurdu spēki piektdien Sīrijas ziemeļos pārrāvuši džihādistu grupējuma "Daesh" galveno apgādes ceļu uz Turciju, paziņojusi Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR).

""Sīrijas demokrātiskie spēki" pirmdienas rītā pārrāva pēdējo ceļu no Menbižas uz Turcijas robežu," pavēstīja organizācija.

"Daesh" joprojām pie Turcijas robežas kontrolē teritoriju, kurā atrodas mazākas nozīmes ceļi, tomēr tie ir bīstamāki un grūtāk sasniedzami, skaidroja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Šonedēļ "Sīrijas demokrātiskie spēki" ar ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienu atbalstu pārrāva ceļu uz ziemeļiem no Menbižas uz Turcijas pierobežā esošo Džerābulusu, ko džihādisti izmanto kā tranzīta punktu kaujinieku, ieroču un naudas saņemšanai.

Kurdu un arābu spēki arī bloķējuši ceļu uz dienvidiem no Menbižas, kas iet uz džihādistu "de facto" galvaspilsētu Raku. "Lai džihādisti no Rakas varētu sasniegt Turcijas robežu, viņiem tagad jāmēro ceļš, kas ir daudz bīstamāks netālu esošo režīma karavīru un Krievijas gaisa triecienu dēļ," norādīja Abdelrahmans.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27. februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Daesh" un "Al Nusra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!