Avarējušajā atomzemūdenē "Kursk" atradušies divi Dagestānas iedzīvotāji, kuri nav bijuši zemūdenes apkalpes locekļi, Murmanskā preses brīfingā paziņoja Krievijas Federālā drošības dienesta direktors Nikolajs Patruševs.
Pēc viņa sniegtās informācijas, šie cilvēki bijuši "kāda Kaspijas uzņēmuma speciālisti", taču Federālā drošības dienesta direktors neprecizēja, no kāda uzņēmuma viņi bijuši. Patruševs arī nenosauca viņu uzvārdus, bet tikai norādīja, ka viens no viņiem bijis militārpersona, bet otrs - civilpersona.

Patruševs uzsvēra, ka "mēs no pirmajām dienām vācam par viņiem informāciju, taču nav nekādu datu par viņu iespējamo saistību ar notikušo traģēdiju."

Savukārt Dagestānas republikas kara komisārs Magomeds Tinamagomedovs pastāstīja aģentūrai "Interfax", ka uz zemūdenes dienesta komandējumā atradušies aizsardzības rūpniecības uzņēmuma "Dagdizeļ" militārais pārstāvis Arnolds Borisovs un inženieris Mameds Gadžijevs.

Rūpnīca "Dagdizeļ" izstrādā zemūdenēm domātu bruņojumu, tajā skaitā torpēdas.

Kurskas apgabala gubernators ģenerālis Aleksandrs Ruckojs ir izteicies, ka zemūdene "Kursk" 12.augustā cieta katastrofu, jo uz tās sprāga jauna torpēda, kas tika izmēģināta. Tomēr amatpersonas šādu negadījuma iemeslu ir noliegušas.

Krievijas Ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu par atomzemūdenes "Kursk" avāriju.

Krievijas ģenerālprokurors Vladimirs Ustinovs ceturtdien brīfingā Maskavā informēja, ka pants, pēc kura ierosināta krimināllieta, tiks noteikts pēc tam, kad būs noskaidroti zemūdenes avārijas patiesie cēloņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!