Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa znots un Baltā nama vecākais padomnieks Džereds Kušners pirmdien Senātā plāno paziņot, ka ne viņš, ne kāds cits no Trampa vēlēšanu kampaņas locekļiem priekšvēlēšanu laikā un kampaņas ietvaros nav sadarbojies ar Krievijas amatpersonām.

Viņš plāno paziņot, ka nav uzturējis kontaktus vai meklējis finanšu avotus Krievijā arī savu uzņēmējdarbības aktivitāšu ietvaros, liecina viņa pirms uzstāšanās izplatītais runas teksts.

"Es nesadarbojos, ne arī zinu kādu kampaņas ietvaros, kurš būtu sadarbojies ar kādu citas valsts valdību," viņš norāda. Kušners arī skaidro, ka bēdīgi slavenā tikšanās ar Krievijas juristi Natāliju Veselņicku esot bijis "zemē nomests laiks".

Senāts, Pārstāvju palāta, kā arī īpašais prokurors Roberts Millers patlaban izmeklē Trampa vēlēšanu kampaņas organizatoru saistību ar Krievijas amatpersonām un Krievijas centienus iejaukties vēlēšanu procesā.

Kušners bija Trampa kampaņas digitālās stratēģijas vadītājs. Pirmdien viņam liecība jāsniedz Senātam, bet jau otrdien savs skaidrojums jāprezentē arī ASV Pārstāvju palātai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!