Kuveita asi nosodījusi Irākas šiītu garīdznieka Moktadas as Sadra kuveitiešiem izteikto aicinājumu padzīt no valsts amerikāņu karaspēku, ceturtdien informē vietējie laikraksti.
"Kuveita ir brīva un suverēna valsts, un mēs paši nolemjam, ko mēs gribam redzēt savā teritorijā, un mēs nolemjam, ko gribam izraidīt; un neviens mums nenorādīs, kam ļaut uzturēties Kuveitā un kam ne," presei trešdien paziņojis Kuveitas ārlietu ministrs Šeihs Mohammeds as Sabahs.

"Mēs neiejaucamies Irākas lietās, un mēs nevēlamies, lai kāds jauktos mūsu iekšējās lietās," sacīja as Sabahs.

Kā LETA jau ziņoja, otrdien dumpīgais Irākas šiītu garīdznieks Moktada as Sadrs aicināja kuveitiešus izdarīt spiedienu uz savu valdību, lai tā izraidītu ASV un citu valstu bruņotos spēkus no savas valsts.

"Es aicinu mūsu kaimiņus kuveitiešus lūgt, lai amerikāņu un citu [valstu] bāzes tiktu aizvāktas un lai šī valsts varētu roku rokā ar mums cīnīties par šī murga un lielā Sātana aizvākšanu no Irākas, kuras tauta cieš no okupācijas," teikts as Sadra paziņojumā, kura kopiju demonstrēja "Al Jazeera".

"Jūs nevarat stāvēt klusu pēc šiem noziegumiem, un jums ir jāpalīdz jūsu brāļiem aizvākt terorismu no jūsu zemes," raksta as Sadrs.

Viņa paziņojumā teikts, ka Kuveitai, kas dienvidos robežojas ar Irāku, vairs nav nepieciešami amerikāņu spēki, jo Sadams Huseins jau ir gāzts.

Kā jau ziņots, as Sadram lojālie kaujinieki kopš svētdienas iesaistījušies smagās kaujās ar ASV vadītajiem okupācijas spēkiem Irākas centrālajos un dienvidu rajonos. Šajās kaujās abās pusēs kopā nogalināti vairāk nekā 200 cilvēku un simtiem ievainoti.

Kuveitā patlaban atrodas apmēram 25 tūkstoši amerikāņu karavīru un vairāku koalīcijas valstu karaspēka kontingenti. Kuveita tradicionāli tiek uzskatīta par nelokāmu ASV sabiedroto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!