Foto: AP/Scanpix

Uzbekistānas prezidenta Islama Karimova jaunākā meita trešdien paziņojusi, ka sabiedrības atbalsts palīdz viņas tēvam atveseļoties pēc sestdien piedzīvotā asinsizplūduma smadzenēs.

Lola Karimova-Tillajeva trešdien sociālajos medijos izteica pateicību "ikvienam par jūsu mīļajiem vārdiem un laba vēlējumiem, lai mūsu prezidents ātri izveseļojas".

"Tas mums daudz nozīmē, un esmu pārliecināta, ka jūsu patiesie laba vēlējumi palīdz viņam atveseļoties," rakstīja Karimova-Tillajeva, kura ir Uzbekistānas vēstniece UNESCO.

Tas ir pirmais komentārs par Karimova veselības stāvokli, kopš prezidenta jaunākā meita pirmdien paziņoja, ka viņš atrodas reanimācijā "stabilā" stāvoklī pēc piedzīvota asinsizplūduma smadzenēs.

Ārvalstīs bāzēti Uzbekistānas opozīcijas mediji ziņojuši, ka viņš ir miris. Anonīmi avoti Uzbekistānā Krievijas ziņu aģentūrām nolieguši šo informāciju.

Uzbekistānas amatpersonas nav pieminējušas Karimova veselības stāvokli, kopš svētdien tika paziņots, ka viņš nogādāts slimnīcā.

Tiek ziņots, ka atceltas valsts neatkarības 25. gadadienai par godu paredzētās svinības, kuras Karimovs bija plānojis apmeklēt. Uzbekistānas valdība otrdien paziņoja, ka Karimovu saistībā ar neatkarības gadadienu apsveikuši pasaules līderi, tostarp ASV prezidents Baraks Obama un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

Par 78 gadus vecā autoritārā valsts līdera slikto veselību Uzbekistānā ilgi ir klīdušas baumas, tomēr tās ir grūti pārbaudīt, jo informācijas plūsma šajā Centrālāzijas valstī tiek stingri kontrolēta.

Karimovam prezidenta amatā nav neviena acīmredzama pēcteča, un Uzbekistānā nekad nav rīkotas vēlēšanas, kuras starptautiskie novērotāji būtu atzinuši par brīvām un godīgām.

Vairāki Krievijas un citu valstu mediji pērn vēstīja, ka pirms 2015. gada martā notikušajām prezidenta vēlēšanām Karimovs esot nonācis komā, tomēr pirms balsojuma viņš parādījās sabiedrībā.

Karimovs bijis pie varas Uzbekistānā kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!