Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas radikālā organizācijas "Labējais sektors" sola piektdien turpināt ceturtdien sākto piketu pie parlamenta ēkas Kijevā, pieprasot iekšlietu ministra Arsena Avakova atkāpšanos, vēsta aģentūra UNIAN.

"Tā būs mierīga akcija, kas nodemonstrēs mūsu nostāju pret konkrētu cilvēku. Tā nav akcija ne pret mūsu valsti, ne pret parlamentu. Tā ir akcija pret cilvēku, kurš šodien nespēj pildīt savus dienesta pienākumus, jo nekontrolē savus padotos," paziņoja viens no "Labējā sektora" līderiem Andrejs Bondarenko.

Ceturtdien vakarā pie Augstākās Radas aptuveni 1000 cilvēku pieprasīja iekšlietu ministra Arsena Avakova atkāpšanos. Aktīvisti ministru uzskata par vainīgu viena no "Labējā sektora" līdera - Aleksandra Muzičko – nāvē. Viņu aizturēšanas operācijas laikā nogalināja milicijas specvienības "Sokol" kaujinieki.

Daži protesta dalībnieki pieprasīja iebrukt parlamenta ēkā, tomēr pēc pārrunām ar deputātiem protestētāji izklīduši.

"Labējā sektora" preses centrs organizācijas interneta vietnē paziņoja, ka pikets pie parlamenta bija brīdinājuma akcija un ka "Labējais sektors" ir pret parlamenta ēkas ieņemšanu.

"Labējais sektors" ir viena no organizācijām, kas piedalījās pret prezidenta Viktora Janukoviča valdību vērstajos protestos un iesaistījās sadursmēs ar drošības spēkiem Kijevā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!