Foto: DELFI

Divi heteroseksuāli vīrieši Īrijas galvaspilsētā Dublinā iestūrējuši laulības ostā, lai izvairītos no 50 tūkstošu eiro liela mantojuma nodokļa nomaksas, vēsta portāls "The Guardian".

Abi vīrieši – Mets Mērfijs un Maikls Osalivans – ir labākie draugi. Precēties abi nolēmuši pēc tam, kad uzzinājuši, cik liela naudas summa 58 gadu vecajam Osalivanam nodokļos būs jāmaksā par māju, ko pēc savas nāves viņam mantojumā grasās atstāt 83 gadu vecais Mērfijs.

Osalivans ir Mērfija aprūpētājs. Abi vīrieši pārdzīvojuši ne vienas vien grūtības – Osalivans reiz kļuvis par bezpajumtnieku, savukārt Mērfijs cieš no artrīta, kas ietekmējis redzes nervu.

"Es Metiju pazīstu jau 30 gadu. Mēs ļoti sadraudzējāmies pēc tam, kad izjuka manas otrās attiecības," pastāstījis Osalivans, kurš ir trīs bērnu tēvs. "Es savā auto esmu vedis Metu uz dažādām ballēm un tāda veida pasākumiem. Viņš sadraudzējās ar visiem maniem draugiem un viņi ir viņu iemīlējuši."

"Es mēdzu laiku palaikam palikt pie viņa un galu galā Mets teica: "Kādēļ gan tu nepārceltos šurp?""

Viendzimuma laulības Īrijā tika legalizētas 2015. gada maijā.

Mērfijs nevarēja atļauties Osalivanam maksāt algu, tā nu viņš nospriedis, ka vienīgais veids kā norēķināties, būtu, atstājot savu māju mantojumā.

Tiesa, šāds mantojums nozīmē arī pamatīgu mantojuma nodokli, ko nāktos samaksāt Osalivanam. Tā nu pēc laika radusies ideja par precībām.

Mērfijam tās ir pirmās laulības, bet Osalivanam otras – iepriekš viņš bija precēts ar sievieti.

"Es mīlu Metu un viņš mīl man – kā draugi," pēc kāzu ceremonijas teicis Osalivans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!