Foto: AP/Scanpix
Ungārija plāno uz valsts dienvidu robežu ar Serbiju nosūtīt tūkstošiem policistu, lai apturētu migrantu ieplūšanu valstī, otrdien pavēstīja Ungārijas valdība.

Premjerministra Viktora Orbāna kancelejas ministrs Jānošs Lāzārs norādīja, ka ir nepieciešama papildu robežas apsardze, jo migranti kļūstot aizvien agresīvāki un apņēmīgāki, vēstīja aģentūra "Reuters".

"Pie Serbijas robežas tika izvietoti vairāki tūkstoši policistu kuru uzdevums būs aizsargāt šo robežas posmu," viņš sacīja preses konferencē valdības sēdes pārtraukumā.

Lāzārs arī rosināja, ka parlamentam vajadzētu rīkot īpašu sesiju, kurā lemt par bargākiem sodiem un par nelegālu robežas šķērsošanu, vai par robežas žoga bojāšanu, par ko varētu sodīt ar līdz četriem gadiem ilgu cietumsodu.

Valdība varētu arī ierosināt bargākus sodus par cilvēku tirdzniecību.

Valdošās partijas "Fidesz - Ungārijas pilsoniskā alianse" parlamentārās frakcijas vadītājs Antals Rogans ir norādījis, ka šogad 200 000 līdz 300 000 migrantu varētu censties sasniegt Rietumeiropu caur Ungāriju.

Ungārija būvē četrus metrus augstu žogu uz 175 kilometrus garās robežas ar Serbiju, lai apturētu migrantu pieplūdumu. Šo soli ir kritizējusas Serbija un ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR.

Ungārija šogad ir reģistrējusi jau 100 000 nelegālo migrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!