Foto: F64
Aizdomās par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu turētais Gruzijas galvaspilsētās Tbilisi mērs Gigi Ugulava prokuratūrai kā ķīlu par piemērotā drošības līdzekļa ievērošanu piedāvājis savas sievasmātes dzīvokli, ziņo "Interfax".

Pērnā gada decembra beigās Tbilisi tiesa nolēmusi, ka atstādinātajam pilsētas mēram ir jāiemaksā drošības nauda 50 tūkstošu laru (vairāk nekā 28 tūkstošu ASV dolāru) apmērā, bet trešdien viņa aizstāvji prokuratūrai iesnieguši piedāvājumu kā ķīlu izmantot Ugalavas sievasmātei piederošo vienistabas dzīvokli.

Ugalava tiek apsūdzēts par aptuveni 48 miljonu laru izšķērdēšanā - Tbilisi attīstības fonda līdzekļus viņš 2012. gadā esot izmantojis savas politiskās partijas "Vienotā nacionālā kustība" priekšvēlēšanu kampaņas finansēšanai.  

Ugalava ir viens no bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvilli līdzgaitniekiem. Pret sevi vērstās apsūdzības Tbilisi attīstības fonda līdzekļu izšķērdēšanā un vēl divās citās krimināllietās saistībā ar pretlikumīgu privatizāciju viņš dēvē par politisku vajāšanu.

Atstādinātais mērs Tbilisi pašvaldību vadīja kopš 2005. gada. Paredzēts, ka lietu par Tbilisi attīstības fonda līdzekļu izšķērdēšanu tiesa sāks skatīt šā gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!