Foto: DELFI
Lai izvairītos no 45 Lielbritānijas mārciņu (57 eiro) nodevas par papildu bagāžu, Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrības "easyJet" reisa no Londonas uz Reikjavīku, pasažieris nolēmis visus bagāžā esošos apģērba gabalus uzvilkt mugurā, vēstīja laikraksts "Telegraph".

32 gadus vecais Mets Botens no Kārdifas bija uzvilcis vairākus tenisa kreklus, džemperus un bikses, kā arī katrā bikšu kabatā ielicis pa kurpei un cimdiem, kad viņš tuvojās drošības pārbaudei Getvikas lidostā.

Aculiecinieki stāstīja, ka pasažieri drošības dienesta darbinieki iztaujāja vairāk nekā citus, bet, kad viņš veiksmīgi saņēma atļauju doties tālāk, Botens, kurš ceļoja kopā ar draudzeni, sociālās saziņas vietnē "Facebook" ierakstīja: "Mazā, mēs dodamies uz Islandi". Viņš piebilda, ka ietaupījis 45 mārciņas, jo "uzvilku visu, kas man pieder".

Lidostās, jo īpaši zemo cenu lidsabiedrību reisu drošības pārbaudēs, nereti var redzēt cilvēkus, kas uzvilkuši mugurā pēc iespējas vairāk drēbju, lai rokas bagāžā varētu salikt citas lietas un izvairīties no papildu maksas par bagāžu.

Pagājušajā vasarā skotu puišu grupas "Rewind" mūziķis Džeimss Makelvars zaudēja samaņu "easyJet" reisa no Londonas uz Glāzgovu laikā, jo, nevēloties maksāt par papildu bagāžu, bija uzvilcis sešus T-kreklus, četrus džemperus, trīs džinsa bikšu pārus, divus sporta bikšu pārus, divas žaketes, kā arī divas cepures. Dziedātājs vēlāk sacīja, ka viņam licies, ka piedzīvo sirdslēkmi, kad no ķermeņa pārkaršanas zaudēja samaņu.

Pērn Norvēģijas mazbudžeta lidsabiedrība "Norwegian" publicēja sarakstu ar pasažieru interesantākajām idejām, kā izvairīties no papildu bagāžas reģistrācijas, piemēram, kāds pasažieris lidmašīnā devies ar diviem ziemas mēteļiem mugurā un trim džemperiem apsietiem ap vidukli, lidsabiedrības darbiniekiem paziņojot: "Es nerunāt angliski!".

Citi mēģina uzpirkt drošības darbiniekus ar beznodokļu zonā iegādātām šokolādēm, bet vēl kāds pasažieris bija ap kaklu aplicis divus džinsa bikšu pārus, paziņojot, ka tā ir "dubultā džinsa" šalle, kādu nēsā mūziķis Lenijs Krevics. Vēl kāds pasažieris lūdza atļauju nemaksāt par bagāžu, jo tajā esot mīļotā mājdzīvnieka pelni.

2014.gadā ASV apģērbu zīmols "Scottevest" prezentēja trenci ar daudzām kabatām, kas palīdzētu izvairīties no bagāžas nodevām. No ārpuses sieviešu trencis "SeV" izskatās pēc klasiska putekļu mēteļa, bet iekšpusē ir atrodamas 18 kabatas, kurās var ielikt, piemēram, divus mobilos telefonus, digitālo fotokameru, planšetdatoru, ūdens pudeli, atslēgas, pasi, pildspalvas un citas lietas.

Jau 2011.gadā ceļotājs un biznesa konsultants Endrjū Gauls radīja vieglu neilona vesti "Rufus Roo" lietu pārnēsāšanai, jo viņam nepatika lidsabiedrību piemērotā papildu samaksa par bagāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!