Šķiet, ka Lielbritānija arvien vairāk tuvojas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, sestdien norāda laikraksts "The Daily Telegraph".
Kā liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "YouGov" nesen veiktā aptauja, premjerministrs Gordons Brauns un viņa vadītā Leiboristu partija vēlēšanās gandrīz droši var cerēt uz uzvaru, uzsver laikraksts.

Aptuveni 42% vēlētāju vēlas Brauna palikšanu premjera amatā, kamēr tikai 20% britu dotu priekšroku lielākās opozīcijas partijas - konservatīvo - līderim Deividam Kemeronam.

Ja vēlēšanas notiktu tagad, par leiboristiem balsotu 39% respondentu, kamēr toriji var cerēt tikai uz 33% balsu. Tas leiboristiem parlamentā garantētu 100 vietu lielu vairākumu.

Aptaujas rezultāti publicēti dienu pirms Leiboristu partijas konferences, kurā Brauns pirmo reizi piedalīsies jau partijas līdera un premjera statusā.

Jūnijā Brauns nomainīja Toniju Blēru, kurš leiboristus un valsti vadīja trīs leģislatūras termiņus pēc kārtas kopš 1997.gada.

Saskaņā ar Lielbritānijas vēlēšanu likumu nākamās vēlēšanas Braunam jāizsludina 2010.gadā, tomēr sagaidāms, ka bijušais finanšu ministrs tās sarīkos agrāk, lai saņemtu jaunu mandātu valsts vadīšanai.

Leiboristu vēlēšanu kampaņas vadītājs Duglass Aleksanders intervijā laikrakstam "Guardian" izteicies, ka valdošā partija šobrīd vēlēšanām ir labi sagatavota.

Partija ir gatava jebkurā brīdī, kad vien premjers izsludinās vēlēšanas, mesties cīņā, uzsvēra attīstības ministrs, kuru Brauns jūnija beigās nozīmēja par savas priekšvēlēšanu kampaņas galveno organizatoru.

Kā uzskata "Guardian", vēlēšanas var tikt izsludināta jau oktobrī.

"YouGov" aptaujas laikā, kas no 19. līdz 21.septembrim veikta pēc "The Daily Telegraph" pasūtījuma, tika intervēti 2085 balsstiesīgie briti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!