Abu Musabas az Zarkavi vadītā teroristu tīkla "Al Qaeda" kaujinieki ieņēmuši Kaimas pilsētu uz Irākas un Sīrijas robežas. Pilsētā noteikta islama pārvalde, bet virs jumtiem plīvo "Al Qaeda" Irākas spārna karogi, uz kuriem attēlota saule uz melna fona. Tā otrdien ziņo amerikāņu laikraksts "The Washington Post", atsaucoties uz aculiecinieku stāstījumiem.
Kā raksta avīze, kaujinieki ieņēmuši pilsētu pagājušās nedēļas nogalē. Teroristi nošāvuši pilsētas administrācijas pārstāvjus un iedzīvotājus, kuri tika vainoti sadarbībā ar Irākas varas iestādēm un amerikāņiem, taču saudzēja ārstus un skolotājus. Kā stāsta aculiecinieki, deviņi cilvēki tika publiski sodīti ar nāvi Kaimas centrā kā kolaboracionisti.

Patlaban pie ieejas pilsētā izlikts plakāts ar uzrakstu "Laipni lūdzam El Kaimas islama republikā!", bet ielās patrulē ar automātiem un granātmetējiem bruņoti Zarkavi kaujinieki. Teroristu vidū ir irākieši un ārvalstnieki, arī afgāņi. Kā ziņo "Washington Post", tūlīt pēc pilsētas ieņemšanas ekstrēmisti sāka iedibināt šariata likumus - nodedzināja veikalus, kuros pārdeva kompaktdiskus un kosmētiku, un piekāva vīriešus, kuri lietoja alkoholiskos dzērienus.

ASV militārie pārstāvji vienlaikus paziņoja, ka viņiem neesot informācijas par notikumiem Kaimā. Piemēram, kapteinis Džefrijs Pūls, kurš pārstāv ASV jūras kājniekus, kuru pārziņā ir drošība Ramādi provincē, sacīja, ka viņam nekas neesot zināms par neparastām aktivitātēm pilsētā. Amerikāņu jūras kājnieki ir dislocēti ārpus pilsētas, bet pašā Kaimā nav Irākas spēka struktūru vienību, teica Džefrijs Pūls.

Pagājušajā nedēļā amerikāņu gaisa spēki deva triecienus islama kaujiniekiem Kaimas un netālās Karabilas pilsētās, kas atrodas Sīrijas pierobežā.

Kaimas pilsētas slimnīcas pārstāvis ziņoja, ka divos amerikāņu gaisa spēku uzlidojumos tika nogalināti vismaz 47 cilvēki. ASV spēku uzlidojumos sagrautas vismaz trīs mājas, kuras ASV armija raksturoja kā "teroristu slēptuves". Vienā mājā bojā gājuši 35 cilvēki, bet otrā vēl 12.

Irākieši apgalvoja, ka bojā gājušie ir civiliedzīvotāji, savukārt ASV armija uzstāja, ka uzlidojums veikts teroristu mītnēm.

Neilgi pirms tam amerikāņu armijas pārstāvji ziņoja, ka gaisa triecienos Karabilā nogalināts teroristu tīkla "Al Qaeda" vietējais komandieris Abu Islams un vairāki citi kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!