Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielbritānijas Skotijas Karaliskā banka (RBS), kurai pieder par Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" (RT) kontu slēgšanu paziņojusī banka "NatWest", mainījusi sākotnējo lēmumu pēc tam, kad Maskava piedraudējusi iesaldēt britu raidorganizācijas BBC finanšu operācijas Krievijā, otrdien vēsta Londonas laikraksts "The Times".

Maskava arī brīdinājusi, ka sūdzēsies starptautiskajās cilvēktiesību aizsardzības organizācijās par Lielbritānijas pārkāpumiem vārda brīvības jomā.

Laikraksts skaidro, ka lēmums mainīts, ņemot vērā Maskavas neparasti spēcīgo reakciju RT aizstāvībai.

RT galvenā redaktore Margarita Simonjana pirmdien tviterī paziņoja, ka Lielbritānija slēdz visus telekanāla kontus.

"NatWest" pārskatījusi Kremļa propagandas telekanālam sniegtos pakalpojumus un "nonākusi pie secinājuma, ka tā šīs iespējas vairs nevar sniegt", lasāms ar 12. oktobri datētajā bankas vēstulē, kuru RT pirmdien publicēja savā tīmekļa vietnē.

"NatWest" sākotnēji norādīja, ka lēmums ir "galīgs" un ka par to nevar būt nekādu diskusiju. Bija paredzēts, ka konti tiks slēgti līdz 12. decembrim. Oficiālā Londona noliedza jebkādu saistību ar notikušo.

Lielbritānijas mediju regulators "Ofcom" jau iepriekš sodījis RT par neobjektīvo veidu, kādā kanāls atspoguļo Ukrainas un Sīrijas konfliktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!