Austrumukrainas okupētās teritorijas pārvalda ēnu valdība no Maskavas, bet Donbasa tā dēvēto tautas republiku līderi ir tikai Kremļa marionetes, liecina dokumenti, kas nonākuši Vācijas laikraksta "Bild" rīcībā.

Krievijas Federācija pilnībā pārņēmusi ekonomisko un politisko kontroli okupētajos Austrumukrainas apgabalos, teikts žurnālistu pētījumā, kas trešdien publicēts laikraksta tīmekļa vietnē.

Reālā okupēto teritoriju pārvalde sadalīta piecu Krievijas ministriju sešu darba grupu vidū, liecina Krievijas Valsts domes Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu austrumu rajonu cietušo teritoriju humānā atbalsta sniegšanas starpresoru komisijas 23. oktobra sēdes protokols.

Donbasa ēnu valdība kontrolē visu, sākot no nodokļu iekasēšanas un finansēm līdz infrastruktūras atjaunošanai, sabiedriskajam transportam, elektroenerģijas tirgus radīšanai un tā tālāk.

Tādējādi okupētie apgabali konsekventi tiek uzskatīti kā suverēna Krievijas teritorija, norāda "Bild".

Amatpersonu vidū, kas ietilpst Donbasa ēnu valdībā, ir Krievijas vicepremjers Dmitrijs Kozaks, Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Sergejs Nazarovs un Krievijas finanšu ministra vietnieks Leonīds Gorins.

Ēnu kabinetu kūrē Krievijas Federālais Drošības dienests, teikts pētījumā.

Izturoties nopietni pret šo dokumentu saturu, nākas atzīt, ka Minskas vienošanās par Ukrainas konflikta noregulējumu sen ir izgāzusies, bet Doņeckas un Luhanskas tā dēvēto tautas republiku vadība nav nekas vairāk par Kremļa marionetēm, skaidro žurnālisti.

Krievija pati jau sen ir izstrādājusi savu plānu Donbasa okupēto teritoriju pārvaldei.

Nekādām vēlēšanām šajos reģionos nebūs jēgas, jo reālā vara atrodas Maskavā, nevis to cilvēku rokās, kurus vēlēšanās izraudzīsies Donbasa iedzīvotāji, uzsvērts publikācijā.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!