Foto: LETA

Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātu grupa aizdomās par nopietniem pārkāpumiem ir atstādinājusi politisko padomnieku Eldaru Mamedovu, kurš ir no Latvijas, trešdien vēsta portāls "lsm.lv", atsaucoties uz Francijas laikrakstu "Le Point".

Mamedovs strādā šajā amatā kopš 2009. gada un līdz šim deva padomus sociāldemokrātu grupai jautājumos, kas skar attiecības ar Irānu, Irāku un vairākām arābu reģiona valstīm. Par viņa rīcību esot informēta arī Beļģijas policija.

Francijas laikraksts norāda, ka Mamedova atstādināšana no amata ir jaunākais pavērsiens Kataras un Marokas korupcijas skandālā.

Pēc laikraksta ziņām, Mamedovs esot mudinājis sociāldemokrātus pielaidīgāk izturēties pret Kataru.Tāpat viņš esot iebildis pret rezolūciju, kurā Krievija ir nosaukta par terorisma atbalstītāju, un ieturējis neviennozīmīgu nostāju pret Irānas režīmu.

Sociāldemokrātu grupa Eiropas Parlamentā oficiālajā paziņojumā norāda, ka pilnībā atbalsta sava padomnieka atstādināšanu un Beļģijas policijas veikto izmeklēšanu.

Tā kā šobrīd notiek izmeklēšana, grupas Komunikācijas departamenta vadītāja Uta Tutiliesa Latvijas Radio nevarēja publiski apstiprināt atstādinātā darbinieka vārdu.

Mamedovs savulaik viņš strādājis Latvijas Ārlietu ministrijā, darbojies Latvijas vēstniecībās ASV un Spānijā. Mamedovs pārvalda latviešu, krievu, angļu un spāņu valodu.

"lsm.lv" atgādina, ka 2000. gados viņš bijis saistīts ar partijas "Saskaņa" līdera Jāņa Urbanoviča biedrību "Baltijas forums". Savukārt 2014. gadā viņš no partijas "Saskaņa" saraksta kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet netika ievēlēts.

Mamedova amatpersonas deklarācija no 2000. gadu sākuma, kad viņš strādāja Latvijas Ārlietu ministrijā, liecina, ka viņa tēvs ir azerbaidžāņu izcelsmes uzņēmējs Adigjozals Mamedovs.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta deputāte no Grieķijas un Eiropas Parlamenta viceprezidente Eva Kaili un vēl trīs citi cilvēki - viņas partneris, kāds bijušais Eiropas Parlamenta deputāts un kāda lobists - šī mēneša sākumā Beļģijā tika aizturēti saistībā ar apsūdzībām par dalību noziedzīgā organizācijā, naudas atmazgāšanu un korupciju.

Četri aizdomās turamie apsūdzēti, ka ietekmējuši Eiropas Parlamenta lēmumus par labu Katarai apmaiņā pret naudu un dāvanām.

Kaili ir atcelta no Eiropas Parlamenta viceprezidenta amata un paliks pirmstiesas apcietinājumā vismaz līdz 22. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!