Foto: Reuters/Scanpix
Izraēlas varas iestādes izraidījušas no valsts Krievijas vēstniecības militāro atašeju, pirmdien vēsta Izraēlas laikraksts "Haaretz", atsaucoties uz avotu Izraēlas Ārlietu ministrijā.

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka incidents noticis jau pirms četriem mēnešiem pēc tam, kad pērn maijā no Maskavas tika izraidīts Izraēlas militārais atašejs pulkvedis Vadims Leidermans.

Izraēlas Ārlietu ministrija lēmumu par Krievijas militārā atašeja izraidīšanu no valsts izvēlējās nepubliskot, lai nesarežģītu attiecības abu valstu starpā.

Jau vēstīts, ka pērn 12.maijā Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) aizturēja Izraēlas militāro atašeju Maskavā Leidermanu, kas nodarbojies ar rūpniecisko spiegošanu, mēģinot no Krievijas pilsoņiem iegūt informāciju, kas satur valsts noslēpumu.

Mediji tolaik vēstīja, ka Leidermans tika aizturēts tikšanās laikā, kas varētu būt notikusi, pārkāpjot viņa diplomāta statusu aizdomās par slepenas informācijas vākšanu, bet FDD apstiprināja, ka Izraēlas militārais atašejs mēģinājis iegūt slepenu informāciju par Krievijas militāri tehnisko sadarbību ar virkni valstu.

"Saistībā ar Izraēlas militārās izlūkošanas uzdevumu raksturu Leidermans centās no vairākiem Krievijas valsts ierēdņiem iegūt slepenu informāciju pat divpusējās militāri tehniskās sadarbības perspektīvām, kā arī par Krievijas Federācijas militāri tehnisko sadarbību un palīdzību ar virkni arābu valstu un Neatkarīgo Valstu sadraudzības dalībvalstīm," pērn maijā informēja FDD.

Krievijas Ārlietu ministrija vēlāk apstiprināja, ka Leidermans aizturēts "ar pierādījumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!