No Krievijas pagājušajā sestdienā izsūtītais Izrāēlas mlitārais atšejs Vadims Leidermans, kuru apsūdzēja rūpnieciskā spiegošanā, īstenība nebija izvēlējies pareizo savas vaslts ieroču ražotāju, kura intereses aizstāvēt Krievijā, piektien vēsta laikraksts " Vedomosti" .

Leidermans Krievijas Aizsardzības ministrijā un ar to saistītās par bruņojuma iegādi atbildīgās institūcijās lobējis privātās Izraēlas kompānijas "Elbit" intereses, kura izgatavo bezpilota lidaparātus.

Krievija savukārt labprātāk sadarbojas ar Izraēlas valstij piederošo kompāniju "Israel Aerospace Industries", jo "Elbit" piegādā lidaparātus arī Gruzijai ar kuru Krievijai ir gandrīz naidīgas attiecības.

Līdz ar to Leidermana darbība nebija pa pa prātam ne ierēdņiem Krievijā, ne atsevišķām amatpersonām viņa dzimtenē, ļauj noprast laikraksta informatori.

Iepriekš Izraēlas puse izvirzīja versiju, ka Leidermns izraidīts divu Krievijas specdienestu - Federālā Drošības dienesta un armijas ģenerālšatāba Galvenās Izlūkošans pārvaldes sāncensības dēļ. Abas meģinājušas viņu savervēt, bet neveiksmīgi.

Kā ziņots, Krievijā uz aizdomu pamata par spiegošanu aizturēts un vēlāk no valsts izraidīts Izraēlas militārais atašejs, Aizsardzības ministrijas un armijas pārstāvis, pulkvedis Vadims Leidermans, ziņo aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz informāciju, saņemtu no Izraēlas aizsardzības ministrijas.

Pēc ministrijas darbinieka teiktā, Leidermans ticis aizturēts 12. maijā. Atašejs nopratināts un vēlāk - 14. maijā izraidīts no valsts, neuzrādot viņam nekādas oficiālas apsūdzības, jo atašejam ir diplomātiskā imunitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!