Krievijas valdība apstiprinājusi divu lielāko Krievijas kuģniecības kompāniju "Sovkomflot" un Novorosijskas jūras kuģniecības "Novoship" apvienošanos, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant".
Līdz ar to ir novērsts pēdējais šķērslis abu kompāniju apvienošanās darījumam, kurš tiek apspriests jau kopš 2004.gada. Apvienotā kompānija pēc flotes kravnesības būs otrā lielākā tankkuģu kompānija pasaulē pēc Norvēģijas "Frontline". Jaunās kompānijas aktīvi sasniegs četrus miljardus dolāru (2,11 miljardus latu), un tās flotē būs 113 kuģi, tajā skaitā 97 tankkuģi.

Valstij pašlaik pieder 100% "Sovkomflot" akciju un 87,4% "Novoship" akciju. Paredzams, ka "Novoship" vērtspapīri tiks iekļauti "Sovkomflot" statūtu kapitālā.

Valdības pārstāvji informēja, ka jaunajai kompānijai būs jāizpilda vairākas finanšu un ekonomiskās saistības, tajā skaitā jāpasūta kuģi Krievijas kuģubūvētavās un jāattīsta transporta mezgli Sanktpēterburgā un Novorosijskā.

Kā ziņots, marta sākumā Krievijas valdība apstiprināja apvienotās kuģubūves korporācijas izveidošanu, kurā tiks iekļauti valstij piederošie kuģubūves aktīvi. Viens no galvenajiem korporācijas uzdevumiem būs civilās kuģubūves apjoma palielināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!