Britu laikraksts "The Guardian" publicējis rakstu, kurā izsaka aizdomas par to, ka jaunais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ir īsākais valsts vadītājs mūsdienu pasaulē.
"Līdz pagājušajai svētdienai bija skaidrs, kurš ir šī titula īpašnieks – ar savu 162 cm augumu viennozīmīgi tas bija Kims Čenirs. Korejas tautas armijas virspavēlnieks un Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas "varenais barotājs" ar pūlēm sniedzās līdz savu konkurentu pleciem," raksta "The Guardian". "Bet tagad Medvedevs ir radījis apjukumu: neraugoties uz to, ka priekšvēlēšanu plakātos viņš attēlots plecu pie pleca ar Vladimiru Putinu, Medvedeva, kurš jau iesaukts par "nanoprezidentu", augums arī ir 162 cm. Jautājums paliek atklāts, un tagad nepieciešami rūpīgāki mērījumi."

Pēc oficiāliem datiem, Putins ir par 8 cm garāks par Medvedevu, tādēļ žurnālisti Medvedevu cenšas fotografēt no apakšas, bet citu cilvēku tuvumā iesaka pakāpties soli uz priekšu.

Laikraksts pamanījis, ka Krievijas prezidentiem vērojama tendence sarukt augumā: Borisa Jeļcina augums bija 189 cm, Putins ir 170 cm garš, bet Medvedevs – 162 cm.

Vienīgais, kurš līdz šim varēja pretendēt uz īsākā valsts vadītāja titulu, bija Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kurš ir 168 cm garš, taču arī viņš nespēja apdraudēt Kima Čenira pozīcijas.

No nu jau mirušajiem līderiem vieni no mazākajiem bijuši Jasirs Arafats (155 cm) un Ņikita Hruščovs (158 cm). Par Napoleona augumu zinātnieki strīdas vēl joprojām, bet pirmo vietu šajā sarakstā pārliecinoši ieņem pieckārtējais Meksikas prezidents (no 1867. līdz 1872. gadam) Benito Huaress, kurš bija 135 cm garš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!