Foto: Itar-Tass/Scanpix
Maskavas policija “pasūtījusi” papildspēkus no tuvākajiem apgabaliem kārtības nodrošināšanai svētdien gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. Saskaņā ar laikraksta “Novaja Gazeta” interneta vietnē publicēto informāciju Maskavā tuvākajās dienās ieradīsies aptuveni seši tūkstoši policijas specvienības OMON kaujinieki.

Drošībnieki palīdzēs saviem Maskavas kolēģiem “nepieļaut un pārtraukt ar varas iestādēm nesankcionētus publiskus pasākumus” no 3. līdz 9. martam, tātad ne tikai vēlēšanu dienā, bet vēl visu darba nedēļu pēc tām, vēsta “Novaja Gazeta”.

Laikraksts aprēķinājis, ka seši tūkstoši iebraukušo kaujinieku papildinās aptuveni divus tūkstošus lielos Maskavas OMON spēkus un desmitiem tūkstošus galvaspilsētas policijas un Iekšlietu ministrijas drošības darbiniekus.

Policisti uz Maskavu tiekot sūtīti pilnā ekipējumā, kāds nepieciešamas uzdevumu veikšanai “karstajos punktos”, informējis laikraksta informācijas avots.

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanas dienestu amatpersonas  laikraksta rīcībā esošo informāciju nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt.

Saskaņā ar laikraksta korespondentu rīcībā esošo informāciju uz galvaspilsētu jau esot nosūtīti Permas OMON kaujinieki. Tuvākajā laikā gaidāma arī Čuvašijas specvienības kaujinieku ierašanās.

Jau vēstīts, ka pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Krievijā notikušas vairākas masu akcijas, kuras rīkojuši gan premjerministra un prezidenta amata kandidāta Vladimira Putina, gan opozīcijas atbalstītāji. 

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 4.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!