Foto: Edijs Pālens
Krievijas izmeklētāji identificējuši vienu pašnāvnieci, kura sarīkoja sprādzienu Maskavas metro, kā 17 gadus veco islāmistu kaujinieka atraitni, piektdien ziņo laikraksts "Kommersant".

Tā bija 2009.gadā nogalinātā Dagestānas islāmistu kaujinieka Umalata Magomedova 17 gadus vecā atraitne Dženneta Abdurahmanova, raksta "Kommersant", citējot Dagestānas izmeklētājus.

Laikraksts publicē fotoattēlu, kurā bērnišķīgā Abdurahmanova musulmaņu galvassegā redzama kopā ar Magomedovu. Abiem ir rokā pistoles. Pagaidām nav skaidrs, vai viņi bija oficiāli precējušies, jo Magomedovam attēlā uz pirksta nav gredzena.

Abdurahmanova dzīvoja Hasavjurtas rajonā Dagestānā un satika Magomedovu 16 gadu vecumā, kontaktējoties ar nemierniekiem internetā, raksta avīze. Magomedovs tika nogalināts specoperācijā 2009.gada 31.decembrī.

Krievijas izmeklētāji uzskata, ka Abdurahmanova ir atbildīga par pirmo no diviem pirmdienas sprādzieniem, kuros kopā gāja bojā 39 cilvēki. Izmeklētāji nav identificējuši otro spridzinātāju, taču saskaņā ar vienu versiju tā varēja būt čečeniete Marha Ustarhanova, kura arī bija precējusies ar islāmistu nemiernieku Kaukāzā, ziņo "Kommersant".

Krievijas varas iestādes publicējušas šausminošus fotoattēlus, kuros redzamas diviem sieviešu līķiem norautas galvas, kas ir milicijas izmeklēšanas galvenais pierādījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!