Afganistānas islama kustības "Taliban" un teroristu organizācijas "Al Qaeda" kaujinieki pēdējo mēnešu laikā nelegāli iekļuvuši Eiropā un dodas Lielbritānijas virzienā, trešdien raksta Vācijas laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung", citējot Interpola vēstuli Vācijas policijai.
"Brīdinājuma vēstulē, kura pamatojas uz Interpola un Eiropola pirms diviem mēnešiem savākto informāciju, teikts, ka vairāk nekā 30 ""Taliban" un "Al Qaeda" svarīgu personu" atrodas Bulgārijā, Slovākijā, Čehijā un Austrijā ceļā uz Lielbritāniju, kur tie plāno pārgrupēties iespējamai akcijai," teikts publikācijā. Interpola un Eiropola amatpersonas saviem vācu kolēģiem minējušas aizdomās turēto personu vārdus. Publikācijā nav minēta sīkāka informācija un nav teikts, vai Lielbritānijas un citu valstu drošības dienesti ir informēti.

Vācijas federālā kriminālās izmeklēšanas dienesta (BKA) pārstāvis atteicās komentēt laikraksta ziņu. Viņš gan piebilda, ka policija atrodas gatavības stāvoklī sakarā ar iespējamiem uzbrukumiem amerikāņu, ebreju un izraēliešu objektiem.

Trešdien ASV prezidents Džordžs Bušs uzsāk savu turneju Eiropā un vispirms ieradīsies Vācijā. 11.septembra terora aktos ASV vaino tieši Osamas bin Ladena vadīto "Al Qaeda". Vācija nokļuva izmeklēšanas centrā pēc tam, kad noskaidrojās, ka 11.septembra terora aktos izmantoto pasažieru lidmašīnu trīs nolaupītāji dzīvoja Hamburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!