Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko gribēja ne vien noindēt, bet arī uzspridzināt, laikraksts "Izvestija" otrdien citē bijušo Ukrainas drošības dienesta vadītāju Igoru Smeško.
Terora aktu vajadzēja veikt diviem maskaviešiem. Pēc Smeško teiktā, viņi bija paslēpuši automašīnā pie Viktora Juščenko vēlēšanu štāba trīs kilogramus plastikāta sprāgstvielu. "Ar šādu daudzumu sprāgstvielas pietiek, lai sagrautu daudzstāvu namu. Automašīnā bija gatavs radioelektroniski vadāms spridzeklis. Automašīnai bija speciāli piestiprinātas Krievijas valsts numura zīmes, lai pēdas vestu uz Krieviju," teica Igors Smeško.

Pašu Igoru Smeško apsūdz Ukrainas prezidenta noindēšanas mēģinājumā.

Kā jau tika ziņots, Viktors Juščenko vērsās pēc palīdzības slimnīcā nākamajā dienā pēc pusdienām kopā ar toreizējo Ukrainas drošības dienesta priekšnieku Igoru Smeško 2004.gada 5.septembrī. Pēc trim stundām viņam kļuva slikti, sākās stipras sāpes vēderā un viņš bija spiests doties uz privātu klīniku Austrijā. Pēc izrakstīšanās no klīnikas viņa seja krasi pārvērtās, un tās bija sekas pēc saindēšanās ar dioksīnu.

Vēlāk Amsterdamā veiktās pārbaudes liecināja, ka Juščenko asinīs bija 100 tūkstoši vienību dioksīna, kas uzskatāma gandrīz vai par rekordlielu dozu, kāda jebkad reģistrēta medicīnas praksē. Pēc zinātnieku domām, augstā dioksīna koncentrācija asinīs tik tīrā veidā liek domāt, ka inde, kas bija nokļuvusi Ukrainas līdera organismā, nebija dabiskas izcelsmes.

Kā liecina Austrijas mediķu atzinums, Viktors Juščenko ticis saindēts ar dioksīnu, turklāt ar visindīgāko šīs grupas preparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!