"Ģeniāls uzņēmums," komentē pazīstamais Krievijas žurnālists Pāvels Šeremets, savā "Facebook" lapā daloties ar fotogrāfiju, kurā TV žurnāliste redzama turam intervējamam priekšā, iespējams, lapiņu ar atbildēm.

"Baltkrievijas valsts telekanāla STV žurnālisti par kaut ko aptaujā Minskas iedzīvotājus. Atbildes jau iepriekš sagatavotas, lai "laimīgais baltkrievs" nejauši neizspļautu ko naidīgu," turpina Šeremets.

Attēla autors ir fotogrāfs Uladžs Hridzins, kurš, publicējis foto ar ierakstu: "Es domāju, ka viņi ir profesionāļi".

"Vienīgā lieta, kas te pietrūkst, ir pret intervējamā galvu katram gadījumam notēmēta pistole," pie Šeremeta ieraksta komentē sociālā tīkla lietotājs Idriss Asajevs.

Tikmēr citi apšauba Šeremeta un fotogrāfa interpretāciju, norādot, ka žurnāliste varbūt vienkārši tur priekšā lapiņu ar vairākiem atbildamajiem jautājumiem, vai paša intervējamā piezīmēm, lai nenovirzītos no temata.

Šī gada "Freedom House" pētījumā Baltkrievijas preses brīvība novērtēta ar 93 punktiem ( 0 – 100 punktu skalā, kur 100 apzīmē vismazāk brīvo presi).

Baltkrievijas preses brīvība jau gadiem ir zemākā no visām Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības valstīm.

"Baltkrievija konsekventi parādās starp sliktākajiem rezultātiem preses brīvības ziņā, un tās zemie rādītāji pēdējos gados stagnē, atspoguļojot autoritārā režīma iesakņošanos," secina "Freedom House".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!