Grēku pilsēta Lasvegasa gatavojas svinīgajam mirklim, kad tiks atvērts pilsētas dibinātājiem – vislielākajiem grēciniekiem – veltīts muzejs. Šie vīri piederēja kriminālajai pasaulei. Ekspozīcijas būs veltītas ietekmīgākajiem gangsteriem, kas izveidojuši Lasvegasu, piemēram, Bagsijam, Kreilim un Lanksijam.
Muzeja mērķis ir parādīt, ka tieši četrdesmito un piecdesmito gadu gangsteri Vegasu izveidojuši par spēļu pasaules galvaspilsētu.

Pilsētas mērs Oskars Gudmens: "Tas ir kas vairāk par leģendu – tas ir pierādīts fakts." Interesanti, ka agrāk, kad Gudmens vēl nebija pilsētas galva, bet strādāja par advokātu, viņa klienti bija slavenie bandīti Meirs Lanksijs un Entonijs Spilotro ar iesauku Tonijs Skudra.

Projekts ieguvis FIB atbalstu, un to vada pensionēts šīs iestādes darbinieks. Šāds lēmums pieņemts tādēļ, ka projekta autori uzskata: nav iespējams izstāstīt patiesību bez to cilvēku viedokļa, kuri gadiem ilgi dzinušies pakaļ gangsteriem.

Ekspozīcijā būs apskatāmas ar slēpto kameru uzņemtas fotogrāfijas, telefonu sarunu ieraksti un stāsti par likumsargu mēģinājumiem nogādāt "autoritātes" aiz restēm.

Muzeja atklāšana paredzēta 2010.gadā, un tas atradīsies 1933.gadā uzceltā ēkā (Savienotajās valstīs ši vecums pielīdzināms viduslaikiem Eiropā). Kad Gudmens 2000.gadā ierosināja ideju par muzeja izveidošanu, Lasvegasas mērija to ēku iegādājās par vienu dolāru.

Oskars Gudmens mēdz teikt: "Dodoties meklēt laimi spēļu ellītēs, atcerieties – Lasvegasa uzbūvēta par zaudētāju naudu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!