"Amerikāņu sapnis" patiesi nav fikcija vai izdomājums – dažu Lasvegasas šveicaru alga pārsniedz pusmiljonu dolāru gadā, kas ir ievērojami lielāka summa pat par pasaules ietekmīgākā cilvēka, ASV prezidenta, atalgojumu. Tas, protams, galvenokārt attiecas uz elitāro klubu, kazino un viesnīcu darbiniekiem, raksta "Travelnews".
Pēc dažu viesnīcu menedžeru teiktā, atklājies, ka šveicari regulāri pērk dārgas mājas un ekskluzīvas automašīnas, lai gan ar viņu oficiālo darba algu nevarētu atļauties nomaksāt pat kredītprocentus. Šī paradoksālā situācija izveidojusies tāpēc, ka lielāko daļu savu ienākumu šveicari saņem dzeramnaudā, kuras summu ir neiespējami noteikt, jo tā tiek slēpta no nodokļu iekasētājiem. Atkarībā no viesnīcas prestiža un apmeklētāju skaita vienā naktī iespējams nopelnīt pat līdz 10 tūkstošiem dolāru.

Ja norisinās kāda slēgta ballīte, tad par iespēju izklaidēties kopā ar zvaigznēm nāksies maksāt šveicaram apmēram 1000 dolāru. Tā gada laikā viegli iespējams nopelnīt no 400 līdz 500 tūkstošiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!