Kopējā naudas summa, ko uz mājām nosūtījuši Latīņamerikas valstu emigranti, sasniegusi vairāk nekā 62 miljardus ASV dolāru, raksta BBC. Tas pārsniedz kopējo finansējumu, kas tiek piešķirts palīdzības sniegšanai, kā arī tiešās ārvalstu investīcijas.
Saskaņā ar Amerikas Investīciju bankas speciālistu prognozēm, Latīņamerikas emigrantu uz dzimteni nosūtītās naudas apmēri nākamo četru gadu laikā varētu pieaugt līdz 100 miljardiem ASV dolāru. Pašlaik lielākā daļa naudas – 23 miljardi ASV dolāru – tikusi nosūtīta Meksikas iedzīvotājiem, un sūtītāji ir galvenokārt ASV dzīvojoši imigranti, kas ik mēnesi uz mājām nosūta salīdzinoši nelielu naudas summu – 100 līdz 150 dolārus.

Ienākumi no ārvalstīs dzīvojošiem ģimenes locekļiem pašlaik ir trešais lielākais ārvalstu valūtas ieguves veids Meksikā, atpaliekot tikai no naftas ieguves un pārstrādes un tūrisma pakalpojumiem.

Amerikas Investīciju banka prognozē, ka tuvāko gadu laikā naudas sūtījumi varētu palielināties par 15%. Eksperti uzskata, ka emigrantu palīdzība mājās palikušajiem ir ļoti efektīvs nabadzības samazināšanas veids, jo pateicoties šiem sūtījumiem astoņi līdz desmit miljoni ģimeņu spēj noturēties un neieslīgt pilnīgā nabadzībā.

Tomēr lielais sūtījumu apjoms arī norāda, cik daudz cilvēku ir aizbraukuši uz ārvalstīm, jo vietējā vara nav spējusi veicināt pietiekami daudz darba vietu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!