Foto: Raivo Sarelainens

Nedēļas nogalē Latvijas 96. neatkarības gadadienu svinīgā pasākumā atzīmēja gandrīz 200 Norvēģijas rietumu krasta pilsētas Bergenas tautieši, portālu "Delfi" informē Latviešu biedrība Bergenā.

Pasākumā piedalījušies latvieši, kuri dzīvo, strādā vai mācās Bergenā - pilsētā starp septiņiem pakalniem.

"Kā jau īstiem latviešiem, svētku galds vai lūza no gardajiem cienastiem, savukārt svētku torte "Latvijai 96", iespējams, bija viena no lielākajām, gardākajām un skaistākajām pasaulē," stāsta Bergenas latviešu biedrības pārstāve Gunda Kārkliņa.

"Delfi" jau vēstīja, ka vairāk nekā tonnu smagu torti 18. novembrī varēja nogaršot Rīgā.

Ar vairākiem priekšnesumiem svētkos uzstājās mazie Bergenas latviešu skolas "Bergausis" bērni, jaunieši un skolotāji, bet pasākuma galvenais viesis bija mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks. "Mūziķa un viņa sievas sirsnīgā kopā būšana ar tautiešiem lieliski papildināja gaišo, draudzīgo un patriotisko svētku gaisotni, un viegli bija aizmirst, ka svētki tiek svinēti ārpus Latvijas," teikts paziņojumā.

Vakara gaitā notika arī Latvijas prezidenta Andra Bērziņa runas klausīšanās un kopīga himnas dziedāšana, kā arī svinīga jaunu biedru uzņemšana latviešu organizācijā. Neizpalika arī konkursi, kuros dalībnieki varēja parādīt zināšanas par Latviju, stāsta organizatori.

"Latvija tie esam mēs paši un ar šodienas svētku sajūtu sirdī varam teikt, ka latvietis pārvarējis ekonomiskās un emocionālās grūtības strādā un atpūšas pilnvērtīgi, kaut arī ne Latvijā," secina Latviešu biedrība Bergenā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!