Floridas dienvidos, kur patlaban norit evakuācija, gatavojoties postošajai viesuļvētrai "Irma", ir milzīgi sastrēgumi, no Orlando ziņo Kristīna Soloha, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Kristīna Soloha Floridas dienvidos, Orlando ieradusies, lai piedalītos konferencē. "Ceļi ir pārpildīti. Dažos posmos mašīnas ir apstājušās un vairs nekustas. Cilvēki gaida, kad mašīnu straume atkal sāks kustēties uz priekšu," raidījumā klāstīja Kristīne.

Amerikas Savienoto Valstu Floridas štatā, dienvidos, gatavojoties spēcīgajai viesuļvētrai "Irma", evakuācija ir obligāta. Štatā palikuši vien tie, kas spītīgi nevēlas pamest savas mājas. Vētra pašlaik dodas taisnā ceļā gar Kubas ziemeļiem, pārbrāžoties pāri Tērksas un Kaikosas salām, atstājot tās bez elektrības un nopostot namus. Dienvidu Florida ģeogrāfiski ir ļoti nepateicīgs reģions evakuācijai, tādējādi, dodoties prom no pussalas, izveidojušies milzīgi sastrēgumi.

Floridas ziemeļu daļā, kā vēsta Kristīne, pašlaik nekas vēl neliecina par "Irmas" drīzo ierašanos. "Skatoties ārā pa logu, nekas vēl neliecina, ka tuvotos vētra. Cilvēki apkārt ir gana mierīgi, plāno ceļojumus, nomā mašīnas, brauc ar savu auto vai pat iznomā helikopteri," klāsta Kristīne.

Vairākumā gadījumi cilvēki evakuējas, dodoties pie radiem vai draugiem, aizņemtas arī liela daļa viesnīcu, kas atrodas starp Floridu un ASV iekšzemi. Daudzi braucot uz Atlantu Džordžijas štatā, sacīja Kristīne. Lielākā daļa viesnīcu tur patlaban esot aizņemtas. "Pati mēģināju rezervēt viesnīcu, taču manu acu priekša vietas pazuda, cilvēki masveidā dodas uz Atlantu," vēstīja Kristīne.

Līdz šim vētra prasījusi jau vismaz 19 cilvēku dzīvības, taču šis skaits varētu kāpt. Kā raidījumam "LNT Ziņas" stāsta Kristīne, Floridas iedzīvotāji tiek stingri brīdināti, ka, ja neevakuēsies, pakļauj sevi lielam riskam. "Vietējie mediji uzsver, ka vētras spēks ir gana liels. Cilvēki tiek brīdināti no piekrastes rajoniem evakuēties, ja dzīvo vairāk iekšzemē – vienkārši nodrošināties ar krājumiem. Ik pa stundai ir jaunas prognozes."

ASV ārkārtas situāciju federālā aģentūra aprēķinājusi, ka dienvidu Floridā elektrībai piekļuves nebūs vēl dienām un līdz pat 100 000 cilvēku var nākties meklēt patvērumu pēc tam, kad viņu mājas vairs nebūs apdzīvojamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!