Foto: DELFI
Imigrantam no Latvijas Stepanam Bereznojam, kurš pērnā gada novembrī alkohola reibumā draudēja uzspridzināt Londonas Stanstedas lidostu, tiesa piespriedusi vienu gadu ilgu cietumsodu, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

"Es jūs visus uzlaidīšu gaisā, Allāh, Allāh!" tā pērnā gada nogalē vienā no lielākajām Eiropas lidostām kliedzis 31 gadu vecais vīrietis no Rīgas. Par izteiktajiem draudiem Stepanam ceturtdien Lielbritānijā piespriests cietumsods.

Kā liecina portāla "essexchronicle.co.uk" informācija, vīrietis lidojuma laikā no Rīgas uz Londonu viens pats iztukšojis 0,7 litru lielu brendija pudeli. Bereznojs, rādot žestu ar paceltu vidējo pirkstu, tuvojies vienam no muitas darbiniekiem un izkliedzis draudus par spridzināšanu.

Tiesas sēdes laikā muitas darbinieks Karls Volcs liecinājis, ka pārjautājis dzērušajam vīrietim, ko viņš vēlas pateikt, bet Bereznojs kliedzot atkārtojis, ka ir terorists un uzlaidis visu gaisā. Pēc policijas iesaistīšanās rīdzinieks paziņojis, ka tas tomēr bijis joks.

Tiesas sēdes laikā Bereznojs liecinājis, ka tās dienas laikā izdzēris 0,7 litru brendija pudeli, kā arī iztukšojis vairākas alus skārdenes, viņš arī apgalvo, ka neatceras paša izteiktos draudus par lidostas spridzināšanu.

Vēstīts, ka kādam citam latvietim Lielbritānijā par mēģinājumu pārdot ieročus un sprāgstvielas, kas noticis ar mērķi nopelnīt narkotiku iegādei, piespriests 19 gadu cietumsods.

22 gadus vecais Roberts Kokins tika noķerts Mārgeitas pilsētiņā policijas operācijā, kura meklēja narkodīlerus un zagļus.

Pat pieredzējušie policisti, kuri veica slepenu operāciju, bija šokēti, kad Kokins viņiem piedāvāja nopirkt TNT, nitroglicerīnu un Kalašņikova automātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!